Falken opnieuw genomineerd voor korte film
(Foto: Falken)

Falken opnieuw genomineerd voor korte film

Falken is genomineerd voor een International Motor Film Award, in de categorie Best Event Film. Dit jaar is het bandenmerk genomineerd voor zijn film over de 24-uurs race van de Nürburgring, A Declaration of Love. Vorig jaar won het bedrijf de award.

Het thema van Falken’s nieuwste film is een verklaring van liefde aan zowel de race, als de fans. Tobias Kahler’s Motionctrl Filmproduktion is de vaste videopartner van Falken en heeft ook dit project verzorgd. Na twee jaar zonder toeschouwers waren de fans eind mei terug in de Eifel voor het vijftigjarig jubileum van de race. Zo’n 230 duizend toeschouwers kwamen op het evenement af.

Volgens het bandenbedrijf was vooral de sfeer tijdens de 24 uur van dit jaar belangrijk. Daarom staat dat dan ook centraal in deze nieuwe korte film. “Met de film willen we de emoties overbrengen die tijdens het evenement heersten. Zoveel mensen die de race vierden alsof er niets was gebeurd, dat is wat we wilden vastleggen”, vertelt Tobias Kahler, directeur en ceo van Motionctrl Filmproduktion, in een persbericht. De video is hier terug te kijken.

Terugkeer

Vorig jaar won het bandenbedrijf al de award met zijn korte film Whatever Comes Our Way. Hierin ging Falken in op de afwezigheid van de fans, de uitdagende omstandigheden en het gevoel van isolement op circuit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.