Falken versterkt het contact met Audi
(Foto: Shutterstock)

Falken versterkt het contact met Audi

Falken gaat banden leveren voor de nieuwe Audi A3 TFSI e hybrid. Onder de Duitse bolide komen de ZIEX ZE310A Ecorun AO banden te liggen, verkrijgbaar in de maat 205/55R16 94V XL.

Volgens de Duitse bandenmaker is de Ecorun uitgerust met ‘Adaptive Constant Pressure’ (ACP) technologie. Dit zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling over het contactvlak van de band. Het ACP-loopvlak verbetert daarentegen ook de richtingsstabiliteit en zorgt voor een gelijkmatige slijtage. Verder vermindert hierdoor ook de rolweerstand.

“Mobiliteit ondergaat een periode van verandering. De vraag naar banden die geschikt zijn voor elektrische en hybride voertuigen neemt toe. Ik ben daarom blij dat onze producten voldoen aan de eisen voor innovatieve en veilige banden, voor zowel de OE als de aftermarket”, vertelt Christian Stolting, accountmanager OE bij Falken, in een persbericht.

Design

Volgens Falken heeft de Ecorun verbeterde tractie en waterverplaatsing, door een ontwerp met vier groeven in het loopvlak van de band. Ook is in de band de 4D Nano Design van Falken toegepast. Naar eigen zeggen kunnen hierdoor ingenieurs de ‘prestaties van nieuwe materialen op nanoschaal ontsluiten en een betere rubbersamenstelling ontwikkelen.’ Dit moet resulteren in meer kilometers, verbeterde efficiëntie en een comfortabelere rit.

De Ecorun is daarentegen niet de eerste band die Falken aan Audi levert. Eerder werden er al overeenkomsten gesloten om de Q3 en A1 Citycarver door het Duitse automerk te laten gebruiken. De ZIEX ZE310 Ecorun-banden zijn verkrijgbaar in 124 verschillende maten van 14 tot 19 inch. Binnen de Ecorun-lijn zijn verder banden met de snelheidsindexen H, V, en W (voor 210-270 km/u).

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.