Falken breidt gezondheidszorg voor Europese medewerkers uit
(Foto: Shutterstock)

Falken breidt gezondheidszorg voor Europese medewerkers uit

Falken Tyre Europa wil zijn bestaande personeel vasthouden en nieuw talent aantrekken, door het aanbieden van aanvullende bedrijfsziektekostenverzekeringen. De aanvullende verzekering geeft het  Europese personeel van het bedrijf patiëntenzorg bij ziekte. Daarnaast zijn ook de kosten van gezondheidsonderzoeken gedekt.

De bandenmaker stelt dat het een prettige werkomgeving, “die draait om teamgeest, individualiteit, diversiteit en creatieve vrijheid” hoog in het vaandel heeft staan. Daarentegen erkent het bedrijf ook dat het loon en financiële voordelen toch het belangrijkste blijven. Daarom werkt het bandenbedrijf al sinds april 2021 samen met Deutsche Vermögensberatung AG (DVAG) om zijn Duitse werknemers aanvullende particuliere ziektekostenverzekeringen te bieden. “Als het salaris goed is en sollicitanten de keuze hebben uit meerdere werkgevers, dan vergelijken ze de aangeboden extra’s”, vertelt Jürgen Steuer HR manager bij Falken Europa, tijdens een paneldiscussie van het BKV Forum op 17 augustus 2022 in Marburg.

Naast de aanvullende bedrijfsziektekostenverzekering biedt het bedrijf zijn medewerkers een extra bedrijfsverplegingsverzekering. Daarnaast is er ook een bedrijfs- en persoonlijke collectieve ongevallendekking beschikbaar. “Als onze medewerkers weten dat Falken betaalt voor die belangrijke bescherming voor ongevallen, ziekte en pensioenen, heeft dit een positieve impact op de cultuur binnen het bedrijf. Dan weten ze ook dat hun werkgever voor hen zorgt”, vult Steuer aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.