TTI Awards: Continental bandenmaker van het jaar
(Foto: Continental)

TTI Awards: Continental bandenmaker van het jaar

Continental heeft bij de Tire Technology International (TTI) Awards de prijs voor bandenmaker van het jaar gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de Tire Technology Expo in het Duitse Hannover.

De selectiecriteria van dit jaar waren opnieuw gericht op innovaties op het gebied van productveiligheid en duurzaamheid. De internationale jury bestond uit meer dan twintig journalisten en vooraanstaande experts uit de bandenindustrie. “Het is een genoegen om Continental deze prijs voor de derde keer in ontvangst te zien nemen. De jury was onder de indruk van een aantal prestaties van het bedrijf in het afgelopen jaar. Hieronder vallen Contire.Tex, de tweede generatie Extreme E-band, een scala aan onderzoekssamenwerkingen en de Greenconcept-band”, vertelt Matt Ross, hoofdredacteur van Tire Technology International, in een persbericht.

De bandenmaker neemt deze prijs voor de derde keer in acht jaar tijd in ontvangst. Naar eigen zeggen heeft vooral de Contire.Tex-technologie hier aan bijgedragen. Hierdoor kan het bedrijf de conventionele polyestergaren in het karkas van de band volledig vervangen door gerecycled garen, dat is verkregen uit gerecyclede PET-flessen. De flessen die hiervoor worden gebruikt, komen verder uitsluitend uit regio’s zonder gesloten recyclingkringloop.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.