Dunlop Superstock-klasse trapt af op Le Mans
(Foto: Dunlop)

Dunlop Superstock-klasse trapt af op Le Mans

De Dunlop Superstock Trophy-klasse heeft zijn debuut in het FIM Endurance World Championship (EWC) gemaakt. De klasse telde zijn eerste race tijdens de motoreditie van de 24 uur van Le Mans.

Deze categorie is voor bijna standaard superbikes, waar alle rijders gebruikmaken van Dunlop-banden. De Dunlop-klasse was de grootste klasse op Le Mans, met 34 van de 52 rijders. De eerste overwinning in het segment ging naar Team 18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore Yamaha.

De bandenmaker heeft voor het evenement uitgebreid getest om te kijken welke banden de rijders meekregen. Voor de voorste band kregen de teams daarom KR-109 slicks met een MS3 of hardere MS4-compound. Voor de achterste band kregen ze KR- 108 slicks in MS2 en hardere MS3-specificaties.

Prestaties

“We hebben bandenprestaties laten zien qua consistentie, prestaties en levensduur. Van de teams hebben we ook feedback gekregen en ik wil ons team bedanken voor het aangaan van een immense logistieke uitdaging. We namen 4.000 banden mee naar Le Mans, ondersteund door een team van zestien monteurs en zeven baanondersteuners. De rondetijden en finishposities van de Dunlop Superstock Trophy-teams liggen zeer dicht bij de topklasse motoren van de EWC. Dit benadrukt het tempo van de Trophy-teams. Felicitaties daarom aan Team 18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore met een schitterende overwinning”, vertelt David Auerbacher, evenementleider van Dunlop bij EWC, in een persbericht.

De volgende ronde van het FIM Endurance World Championship is de 24-uurs race van 4-5 juni, in het Belgische Spa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.