Dunlop beëindigt superbike-deelname vroegtijdig om defecte banden
(Foto: Shutterstock)

Dunlop beëindigt superbike-deelname vroegtijdig om defecte banden

Dunlop heeft zich vroegtijdig uit de North West 200 teruggetrokken. Het bandenmerk beëindigde de Noord-Ierse race vroegtijdig vanwege slicks waarvan de loopvlakken loslieten.

Voor de superbike-race had de bandenfabrikant een speciale achterband meegebracht. Tijdens de eerste race met de banden gingen er echter meerdere dingen mis. Verschillende rijders kwamen na één ronde namelijk binnen met kapotte banden. Op social media is daarnaast duidelijk te zien dat de loopvlakken van de banden de geest hebben gegeven. Maar niet alleen na de race, maar ook tijdens het rijden waren de problemen zichtbaar. Zo ontplofte de band van Michael Dunlop, terwijl hij rond de 250 kilometer per uur reed.

Peter Hickman wist ondanks de problemen wel met de nieuwe band een ronderecord te vestigen. “De raceorganisatoren zijn door Dunlop Tyres geïnformeerd dat het bedrijf een fout heeft ontdekt in een partij van hun Superbike-spec slicks. Om veiligheidsredenen heeft Dunlop middels een persbericht laten weten dat het bedrijf alle rijders die hun producten gebruiken terugtrekt.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.