Dunlop blijft komende drie jaar topsponsor in de motorsport
(Foto: Dunlop)

Dunlop blijft komende drie jaar topsponsor in de motorsport

Dunlop blijft de komende drie jaar de exclusieve bandenleverancier van het FIM Endurance World Championship. De bandenmaker werkt sinds 2016 samen met Discovery Sports Events, de promotor van het evenement en levert voor de superstock-klasse.

Alle teams in de superstock-klasse gebruiken door de overeenkomst banden uit Dunlop’s KR-reeks. De bandenmaker was dit seizoen al bandenleverancier voor 85 procent van de Superstock-teams. Het merk wil met deze deal ook onafhankelijke teams versterken. Om ze te steunen, vervangt het bedrijf de EWC Dunlop Independent Trophy door de Dunlop Superstock Trophy. Tijdens het seizoen zijn 345 sets banden als prijzen aan teams te vergeven.

“Vijf seizoenen lang hebben we onafhankelijke rijders gepromoot met het Dunlop Independent Trophy-initiatief. Nu racen bijna alle onafhankelijke teams in de Superstock-klasse. Daarom is het logisch om de Trophy te vervangen door een programma om alle teams in gelijke mate te ondersteunen. Dit zorgt voor meer concurrentie, lagere testkosten en zorgt ervoor dat elk team kan profiteren van banden op het niveau”, vertelt Wim Van Achter, Dunlop motorsportmanager, in een persbericht.

Concurrentie

Hoewel de Superstock-klasse exclusief voor Dunlop is, stelt de bandenmaker toch dat de topklasse een open competitie blijft tussen bandenfabrikanten. De bandenmaker stelt tot nu toe het meest gekozen te zijn voor de competitie. “De open competitie in de topklasse stelt Dunlop in staat om nieuwe technologieën te testen en te ontwikkelen in het heetst van de strijd op WK-niveau. Deze technologie zetten we vervolgens om in banden voor categorieën van één merk. Een voorbeeld hiervan is ons assortiment circuitdag- en hypersportbanden zoals GP Racer D212 en Sportsmart TT”, besluit Van Achter.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.