Daf Trucks eerste met Goodyear Kmax en Fuelmax

Daf Trucks eerste met Goodyear Kmax en Fuelmax

Daf Trucks is de eerste truckfabrikant die de Goodyear Kmax en Fuelmax banden als OE uitrusting monteert. Duit laat Goodyear weten.
Daf CF, LF en XF
De Kmax en Fuelmax zullen worden gemonteerd op de nieuwe Daf CF en LF modellen. Daarnaast zullen ze standaard worden geleverd op het vlaggeschip XF vanaf december 2013. De Goodyear Kmax and Fuelmax bandenprogramma’s zijn geintroduceerd in September van dit jaar.
De Kmax werd ontwikkeld om de kilometrage te verbeteren, naar eigen zeggen zonder daarbij concessies te doen op het gebied van zuinigheid en tractie. Het Goodyear Fuelmax programma is juist geschikt voor de wagenparkbeheerders die een goede brandstofefficiency willen in combinatie met een hoog kilometrage.
Goodyear LMC
De banden worden geleverd via het ‘Luxembourg Mounting Center’ (LMC) van Goodyear; dat levert de banden voorgemonteerd en gebruiksklaar aan de DAF-productielijn volgens het ‘just-in-time’-principe. De LMC-vestiging werd ruim elf jaar geleden opgericht en monteert ongeveer 8.000 banden per dag voor constructeurs in heel Europa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.