Goodyear OE-partner van BMW iX
(Foto: Goodyear)

Goodyear OE-partner van BMW iX

Goodyear levert OE-banden aan BMW’s nieuwste elektrische suv. De iX krijgt vanaf de fabriek Efficientgrip Performance 2-sloffen mee.

De Efficientgrip is beschikbaar in de maten 20 en 21 inch en moet kortere remafstanden opleveren dan normale banden. Daarnaast stelt bandenbedrijf de handling en grip van de band ook verbeterd zijn. Bij EV’s als de iX is het bereik een belangrijke factor. Op dit gebied heeft het bedrijf geïnvesteerd en daarom moet de band vijftig procent beter presteren dan zijn voorganger. “We zijn verheugd dat de BMW iX de nieuwste volledig elektrische auto is geworden met Goodyear-banden als originele uitrusting. Efficientgrip Performance 2 is ontworpen met elektrische voertuigen in het achterhoofd, vanwege de efficiëntie en lage rolweerstand. Daarnaast blijft het prestatieniveau behouden”, vertelt Hans Vrijsen, directeur OE-consumentenbanden bij Goodyear EMEA, in een persbericht.

De iX kan ook in winterse omstandigheden op Goodyear’s banden rekenen. Hiervoor heeft de fabrikant zijn Ultragrip Performance+-sloffen gemaakt. De Ultragrip draagt het 3PMSF-label, dat zijn prestaties op sneeuw aanduidt. “Met de Goodyear Ultragrip Performance+ winterbanden, zijn BMW iX-rijders beschermd, wat het weer ook is”, besluit Vrijsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.