Goodyear geeft Amerikaanse EV-rijders een stiller 2022
(Foto: Shutterstock)

Goodyear geeft Amerikaanse EV-rijders een stiller 2022

Goodyear heeft de Electricdrive GT gelanceerd. De Electricdrive is de eerste EV-vervangingsband van de bandenmaker voor de Noord-Amerikaanse markt.

“Producten die anticiperen op de mobiliteitsbehoeften van consumenten staan centraal bij Goodyear. EV’s stellen specifieke eisen aan belasting, koppel, geluid, actieradius, rolweerstand en algehele prestaties”, vertelt David Reese, vicepresident productontwikkeling bij Goodyear Amerika, in een persbericht. De nieuwe band heeft Goodyear’s ‘Soundcomfort technologie’, die als een ingebouwde geluidsbarrière moet fungeren. Hij heeft verder een asymmetrisch loopvlakpatroon en een gespecialiseerde loopvlakcompound die zijn tractie het hele jaar door verbeteren.

“De groei in het EV-segment blijft aanhouden. Daarom zagen we een kans om consumenten een band te bieden die is ontworpen voor de unieke behoeften van deze voertuigen”, stelt Andrew Lau, productmarketingmanager. “We weten dat chauffeurs op zoek zijn naar een vervangende band die meer slijtage van het loopvlak kan hebben. Dat moet kunnen zonder in te doen aan prestaties. De Electricdrive is met die gedachte ontworpen en we zijn verheugd om deze optie op de Amerikaanse markt te brengen voor EV-rijders.” De bandenmaker breidt in 2022 de Electricdrive-productportfolio verder uit. In de tussentijd is de maat 255/45R19 104W XL beschikbaar.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.