Conti wint Auto Bild Winterbandentest 2016 compacte auto’s

Conti wint Auto Bild Winterbandentest 2016 compacte auto’s

winterbandentestDe Continental WinterContact TS 860 heeft de winterbandentest van 2016 voor compacte auto’s van Auto Bild gewonnen in de maat 205/55 R16.

47 overwinningen
De Continental heeft volgens de testers een goede combinatie van grip op droog en nat wegdek en een laag brandstofverbruik. Hiermee heeft de band opnieuw een overwinning in de wacht gesleept, want hij heeft al 47 Europese vergelijkingstests gewonnen, aldus Auto Bild: “Daarmee is het de meest succesvolle winterband met een goede combinatie van veiligheid en rijplezier.

Top 3
Aan de winterbandentest van Auto Bild deden in totaal 50 kandidaten mee, waarvan er 20 eindigde als finalisten voor de grote test. De banden werden hier getest in de maat 205/55 R16. Naast de Continental eindigden de Michelin Alpin 5 en de Goodyear UltraGrip 9 als winnaars in de top 3. Daarna volgden 5 banden met de rating ‘Goed’: de Dunlop Winter Sport 5, Pirelli Cintuarato Winter, Semperit Speed Grip 2, Nokian WR D4 en Hankook I*Cept RS². De volgende tientien kregen de rating ‘tevredenstellend’en als laatste eindigden de BFGoodrich g-Force Winter en de Fulda Kristall Control HP .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.