Daf kiest Goodyear voor zuinige vrachtwagens

Daf kiest Goodyear voor zuinige vrachtwagens

Daf heeft de Goodyear Marathon II+-banden met lage rolweerstand gekozen als standaarduitrusting voor zijn nieuwe ATE-vrachtwagens (Advanced Transport Efficiency). Deze keuze vloeit naar eigen zeggen voort uit een samenwerking tussen beide ondernemingen om vrachtwagens met een “optimaal brandstofverbruik” te leveren.
Marathon II+ is Goodyear’s nieuwe generatie lange-afstandbanden. Deze zijn erop gericht om de gebruikskosten van voertuigen nog verder terug te dringen dan zijn voorgangers en concurrenten. TÜV Süd Automotive vergeleek de prestaties met drie van zijn belangrijkste concurrenten. Daaruit bleek dat de Marathon II+ qua brandstofbesparing en grip op nat wegdek beter scoorde dan de andere testkandidaten.
De nieuwe Daf CF85 en XF105 ATE-trekkers werden ontwikkeld in het kader van het ‘DAF Advanced Transport Efficiency Program’, dat het brandstofverbruik en de emissies moet terugdringen en de efficiëntie verhogen. Standaard worden de stuurbanden Goodyear Marathon LHS II+ en de aandrijfbanden Marathon LHD II+ gemonteerd in de maat 315/70 R22,5.
“Het geeft veel voldoening wanneer onze realisaties in het terugdringen van het verbruik op deze manier worden erkend door een gerenommeerde vrachtwagenfabrikant,” aldus Boris Stevanovic, Marketing Director Truck Tires bij Goodyear Dunlop Tires Europe. “De onafhankelijke tests die TÜV Süd Automotive heeft uitgevoerd, tonen aan hoe uitstekend het Goodyear ‘Marathon II+’progamma presteert op het gebied van brandstofverbruik en remgedrag op nat wegdek.”

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. G.W.

    Hartstikke mooi dat Daf hier voor kiest.
    Het zal best waar zijn dat het brandstofverbruik en het remgedrag op nat wegdek uitsteked zijn.
    Maar laat deze wagens beslist geen korte afstanden rijden op deze banden.
    Over slijtage wordt niet gesproken. Hoe is het met de bewuste valplekken die in GoodYear banden snel ontstaan?
    Trekas geen probleem maar voorasbanden
    heb ik mijn twijfels over.
    MvG G.W.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.