Continental, Michelin en Kumho winnaars Adac-zomerbandentest
(Foto: Shutterstock)

Continental, Michelin en Kumho winnaars Adac-zomerbandentest

Continental, Michelin en Kumho hebben de hoogste scores behaald bij de Adac-zomerbandentest in het 215/55 R17 segment voor kleine suv’s en auto’s in de lagere middenklasse. De algemene balans is goed maar er zijn ook banden die kleinere zwakheden vertonen, zo meldt de Duitse automobilistenclub.

Adac heeft voor het eerst ook de rijzekerheid en milieu-aspecten als hoofdkenmerken bij de beoordeling meegenomen. Van de 16 geteste banden scoren er 3 goed, 12 voldoende en 1 niet voldoende. ‘Wel is het goed om naar de details te kijken omdat een als voldoende of goedkoper geteste band voor het specifieke gebruik zich toch als aanbevelenswaardig kan ontpoppen’, legt Adac uit.

De best scorende zomerband is de Continental Premium Contact 7, op de tweede plaats gevolgd door de Michelin Primacy 4+. Die twee banden zijn wel de duurste van alle elf testkandidaten. Op de derde plaats staat echter één van de goedkopere, de Kumho Ecsta HS52. De top vijf wordt verder volgemaakt met de Debica Presto UHP 2 en de Dunlop Sport Maxx RT2, beide merken uit de stal van Goodyear.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.