Continental drukt zijn OE-stempel op BMW 4-serie
(Foto: Shutterstock)

Continental drukt zijn OE-stempel op BMW 4-serie

Continental gaat het OE-fittment van de nieuwe BMW 4-serie verzorgen. Onder de Duitse sportsedan komen Ecocontact 6-banden te liggen.

Onder de BMW zijn de maten 17 en 18 inch beschikbaar. Daarnaast krijgt de 4-serie voor winterse omstandigheden Wintercontact TS 860 S-winterbanden mee. Deze banden komen in de maten 18 en 19 inch. Volgens de bandenmaker is de Ecocontact speciaal ontwikkeld voor een lager brandstofverbruik en langere levensduur. Naast korte remafstanden moeten de banden onder meer voor betrouwbare grip zorgen. Ook is stabiliteit in de bochten, zelfs bij hoge snelheden, volgens Continental een sterk punt.

De winterbanden voor de in München gevestigde autofabrikant zijn allemaal zelfdragende runflat-banden. “Bij een lekke band voorkomt de verstevigde zijwand dat de zijkant van de band klem komt te zitten tussen de weg en de velg. Hierdoor glijdt hij niet weg. Dit betekent dat chauffeurs met een beschadigde band toch tachtig kilometer naar de dichtstbijzijnde werkplaats kunnen rijden”, vertelt Holger Lange, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van OE-banden bij Continental, in een persbericht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.