Continental legt in Essen de focus op performance
(Foto: Shutterstock)

Continental legt in Essen de focus op performance

Continental legt zijn focus tijdens de Essen Motor Show op de Sportcontact 7. Deze ultra-high-performance (UHP) band krijgt zijn marktintroductie na het zetten van een record op een testbaan in Papenburg.

De Lamborghini Huracán Performante die het record behaalde was tot 1.180 pk getuned door Klasen Motors. Om deze kracht op de weg te houden kreeg de auto van voren Sportcontact 7-banden in de maat 245/30R20. Aan de achterkant kreeg hij daarentegen dezelfde banden in de maat 305/30R20 mee. Over een afstand van drie kilometer wist de Lamborghini een snelheid van 384,12 km/u te behalen. In Essen is deze auto dan ook te zien bij de stand van Continental.

De nieuwe Sportcontact is ontworpen voor toepassingen op krachtige sportwagens en supercars. Dit jaar zijn er 42 verschillende opties beschikbaar in diameters van 19 tot 23 inch. Het bandenmerk gaat hier komend jaar extra maten aan toevoegen. De band is volgens de maker ontwikkeld om bestuurders een rijgericht en veilig product te bieden dat ook een hoger kilometrage biedt. Bij interne tests op een racebaan zou blijken dat, ten opzichte van zijn voorganger, de remafstanden op nat wegdek met acht procent verminderden. Remmen op droog wegdek was zes procent beter en bovendien biedt de band nu een zeventien procent langere levensduur.

Ontwikkeling

Tijdens de ontwikkelingsfase richtte Continental zich op het verbeteren van de handling in natte en droge omstandigheden. Daarom hebben zijn ingenieurs een adaptief loopvlakontwerp ontwikkeld, dat zich aanpast aan natte en droge wegen. Daarnaast werkt het samen met de Blackchili-rubbersamenstelling om maximale grip te bieden. Continental is van plan om extra maten van de Sportcontact uit te brengen voor montage op andere sportwagens.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.