Continental hernieuwt zijn sponsoring van de MLS
(Foto: Shutterstock)

Continental hernieuwt zijn sponsoring van de MLS

Continental en de Amerikaanse voetbalcompetitie ‘Major League Soccer’ (MLS) vernieuwen hun partnerschap. De bandenmaker is al tien jaar de officiële partner van de 27 aangesloten MLS-clubs en zet deze samenwerking voort. Daarnaast schenkt het merk 150 duizend dollar (ongeveer 130 duizend euro) aan de supportersclub van de competitie.

Door de samenwerking is Continental’s naam overal bij de MLS terug te vinden. Hieronder vallen dus ook de evenementen als de MLS Cup en All-Star Week. “We vieren de voetbalcultuur in Noord-Amerika al meer dan tien jaar als partner van Major League Soccer. Daarom zijn we verheugd om de samenwerking opnieuw voort te zetten”, vertelt Travis Roffler, marketingdirecteur van Continental, in een persbericht. “We hebben een diep begrip voor de passie die deze sport drijft, aangezien onze voetbalwortels in de jaren vijftig zijn ontstaan. Toen begonnen we namelijk met de sponsoring van Hannover 96, een Duitse professionele voetbalclub. In oktober vieren we ons 150-jarig jubileum en we kijken ernaar uit om MLS-fans hierin mee te nemen.”

De samenwerking van Continental en MLS begon in 2010 en laat naar eigen zeggen de MLS-supporters en fans de kern van alle activiteiten zijn.

Goede doel

“Continental is een buitengewone partner geweest tijdens de groei van MLS en de Amerikaanse voetbalsport in de afgelopen tien jaar”, stelt Jennifer Cramer, vicepresident bij de MLS. “Continental steunt voortdurend onze competitie en teams en start een nieuw initiatief ten behoeve van de clubsupporters. Zo neemt Continental altijd extra stappen om zijn toewijding aan onze sport, fans en gemeenschappen te tonen.”

Continental heeft dit jaar ook bekendgemaakt zijn steun aan ‘Kick Childhood Cancer’ voort te zetten. Dit is een campagne van de MLS om het onderzoek naar kanker bij kinderen verder te kunnen financieren. Kick Childhood Cancer maakt deel uit van MLS Works, het platform voor sociale verantwoordelijkheid van de League.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.