Bridgestone treedt toe tot innovatienetwerk
(Foto: Bridgestone, Jan-Maarten de Vries)

Bridgestone treedt toe tot innovatienetwerk

Bridgestone Mobility Solutions gaat samenwerken met het Duitse bedrijf Startup Autobahn. De data tak van de bandenmaker neemt dan deel aan het mobiliteitsgerichte innovatienetwerk van Startup.

Startup Autobahn is een innovatieplatform waar bestaande bedrijven en startups samen nieuwe ideeën bedenken voor de mobiliteitssector. Het netwerk bevat meer dan 30 duizend startups en ongeveer 30 businesspartners. “De samenwerking met Startup Autobahn is een belangrijke stap in onze strategie om innovatie en zakelijke vooruitgang te stimuleren. We kijken ernaar uit om samen te werken aan nieuwe ideeën en technologieën die zullen bijdragen aan een veiligere, efficiëntere en duurzamere toekomst,” aldus Jan-Maarten de Vries, ceo van Bridgestone Mobility Solutions, in een persbericht.

Als nieuwe partner van het Startup Autobahn-platform gaan experts van het Bridgestone Mobility Solutions-innovatieteam relevante startups in het netwerk scouten. Daarbij leggen ze de focus op verschillende innovatiegebieden zoals elektrische mobiliteit, slimme stadsoplossingen en slimme bandentechnologieën. Het doel is om gezamenlijk pilotprojecten op te zetten en te ontwikkelen tot marktklare oplossingen. “De mobiliteitssector ondergaat een enorme transformatie en innovatie is een cruciaal onderdeel van onze strategie voor duurzame groei.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.