Speciale Bridgestone voor extra EV-kilo’s Maserati
(Foto: Bridgestone)

Speciale Bridgestone voor extra EV-kilo’s Maserati

Bridgestone levert banden voor de nieuwe Maserati Grecale. De nieuwste suv van het autobedrijf krijgt Potenza Sport-sloffen mee.

Bridgestone levert ook banden voor de topversie (Trofeo) en mild-hybrid (MHEV) versie van de Grecale. Het bandenbedrijf heeft de Potenza’s in een virtuele omgeving ontworpen, getest en afgesteld. Dat moet volgens de bandenmaker voor meer efficiëntie en duurzaamheid zorgen. Een resultaat hiervan zijn het asymmetrische profielontwerp met doorlopende middenribben. Deze middenribben worden geflankeerd door een grote schouder aan de buitenkant.

Een stijver karkasontwerp en een versterkte kroonstructuur moeten de druk op de band verder helpen verdelen. Daarnaast zorgen deze technologieën voor betere grip bij hard bochtenwerk en bij het remmen, zonder op comfort in te leveren. Daarom is volgens de bandenmaker het vermogen van de Potenza’s een ideale match voor de 530 pk sterke Grecale.

Maatwerk

Bridgestone heeft voor de Grecale ook een nieuw profielpatroon ontwikkeld. De Potenza Sport-banden leggen de focus op handling op droog wegdek, comfort en een lage rolweerstand. Daarvoor hebben de banden een op maat gemaakt loopvlakpatroon, met een geoptimaliseerde ribverdeling en nieuwe kroonconstructie.

De op maat gemaakte karkasconstructie van de Potenza’s voor de MHEV is speciaal ontworpen om de extra voertuigbelasting van de hybride aandrijflijn op te vangen. De Maserati Grecale Trofeo en MHEV, met op maat gemaakte Bridgestone Potenza Sport-banden, zijn nu verkrijgbaar op de Europese markt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.