Bridgestone boost Kawasaki Ninja met Battlax-fittment
(Foto: Bridgestone)

Bridgestone boost Kawasaki Ninja met Battlax-fittment

Bridgestone is geselecteerd als OE-leverancier door Kawasaki. De nieuwe Ninja H2 SX en SX SE krijgen beiden Battlax Hypersport S22-banden mee.

De twee bedrijven hebben samen een geschiedenis van co-creatie en Bridgestone is trots op de nieuwste samenwerking. Om zijn Battlax-banden te verbeteren ondersteunt de bandenmaker motorsporten, zoals FIM1 Endurance World Championship (EWC) en MFJ2 All Japan Road Race Championship. Het merk stelt dat de banden die de Ninja meekrijgt ontwikkeld zijn op basis van technologieën die zijn oorsprong vinden in de motorsportactiviteiten van het bedrijf. Een nieuwe loopvlakcompound en structuur moeten meer grip en duurzaamheid bij hoge snelheden combineren. Daarnaast biedt de stijfheid van de band sportief rijgedrag en superieure grip op elk oppervlak.

De Ninja H2 SX-serie biedt de gesuperchargede-prestaties van de Ninja-lijn, maar legt de focus meer op comfort op lange afstanden. Hierdoor hoopt Kawasaki zich te onderscheiden in zijn segment. De nieuwe 2022-modellen zijn uitgerust met Advanced Rider Assistance Systems (ARAS) en andere updates van de motor en het koetswerk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.