Bridgestone brengt Cupra Born stabiliteit als OE-leverancier
(Foto: Shutterstock)

Bridgestone brengt Cupra Born stabiliteit als OE-leverancier

Bridgestone levert banden aan de nieuwe Cupra Born. De eerste volledige ev van het Spaanse merk krijgt speciale banden met een ultra lage rolweerstand en Enliten-technologie mee.

Enliten moet de rolweerstand tot dertig procent verlagen en het gewicht van de band met ongeveer twintig procent omlaag brengen. Deze speciaal ontworpen banden bieden volgens Bridgestone stabiliteit in nat weer, wat belangrijk is gezien de zware belasting van een auto met achterwielaandrijving. De banden zijn verder uitgerust met B-Seal. Dit is een automatische afdichtingstechnologie die druk in de band houdt wanneer spijkers of stenen het loopvlak doorboren. Het bandenmerk heeft tijdens de ontwerpfase zijn Virtual Tyre Development-technologie gebruikt, waardoor minder prototypes nodig waren. Deze virtuele technologie moet het gebruik van grondstoffen verminderen en de CO2-uitstoot met ongeveer 60 procent verlagen.

De Born krijgt Turanza Eco-banden voor de zomer mee en de Blizzak-serie voor in de winter. Op het gebied van all-season banden heeft de Born beschikking tot Weather Control-banden. Alle bovengenoemde banden zijn in Europa ontworpen en geproduceerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.