Bridgestone roept 20.000 Amerikaanse banden terug
(Foto: Shutterstock)

Bridgestone roept 20.000 Amerikaanse banden terug

Bridgestone Amerika komt met een vrijwillige terugroepactie voor 21.513 banden. De bandenmaker probeert acht banden terug te krijgen die mogelijk een klein gaatje in de zijwand hebben opgelopen tijdens de productie.

Er zijn vijf verschillende soorten banden die het merk terugroept: de ‘Firestone Destination LE3’ in de maat 225/65R17, de ‘Bridgestone Dueler H/L 422 Ecopia’ in de maat P245/60R18, de ‘Bridgestone Dueler H/L Alenza’ in de maat 275/55R20, de ‘Bridgestone Turanza EL440’ in de maat 235/60R18, en de ‘Bridgestone Ecopia H/L 422 Plus’ in de maat 235/55R20. Er zijn geen ongelukken bekend met banden die onder deze terugroepactie vallen. Het is echter mogelijk dat de banden in deze terugroepactie niet voldoen aan de eisen van de Amerikaanse ‘Federal Motor Vehicle Safety Standard’ (FMVSS) en/of de ‘Canadian Motor Vehicle Safety Standard’ (CMVSS).

De banden in kwestie zijn tussen 11 juli 2021 en 17 juli 2021 geproduceerd in Aiken, South Carolina, en kunnen problemen hebben met de zijwand. In sommige exemplaren zit namelijk bij het eerste cijfer van de Tin-datumcode een gaatje. Als deze de binnenvoering van de band verder indringt kan er daardoor luchtverlies in de band optreden. Dit heeft op zijn beurt weer gevolgen voor het brandstofverbruik en het risico op een ongeval.

Levering

Banden in deze terugroepactie werden in zowel de Verenigde Staten, als Canada verkocht. De bandenmaker leverde ze niet alleen aan zijn eigen winkels, maar ook aan fabrikanten als originele uitrusting. Daarnaast zijn de banden ook bij bandenverkopers, dealers en distributeurs terecht gekomen. Bridgestone heeft de desbetreffende instanties in de VS en Canada op de hoogte gesteld in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. Alle bekende klanten, distributeurs en dealers krijgen nog bericht van de terugroepactie. De bandenmaker gaat naar eigen zeggen de betrokken banden kosteloos vervangen. Klanten krijgen hiervoor in de plaats een vergelijkbare band van het merk Bridgestone of Firestone. Als dit niet mogelijk is zoekt het merk een andere geschikte vervanging.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.