Bridgestone wordt OE-leverancier voor de Ferrari Roma
(Foto: Shutterstock)

Bridgestone wordt OE-leverancier voor de Ferrari Roma

Bridgestone gaat exclusief banden leveren voor de Ferrari Roma. Onder de Roma komen op maat gemaakte Potenza Sport-banden te liggen.

Om de 620 pk, achterwielaangedreven GT van Ferrari op de weg te houden, heeft de bandenmaker de focus bij de ontwikkeling op grip gelegd. Om op zowel droog als nat wegdek te kunnen presteren heeft het merk de bestaande compound voor het loopvlak verbeterd. Daarnaast stelt Bridgestone dat het profiel van de achterbanden nu beter natte omstandigheden op de weg kan opvangen.

“We hebben gedurende een lang, doelgericht proces samengewerkt om een ongelooflijk capabele band op maat te ontwikkelen. De Potenza Sport voldoet nu aan de hoge prestatie-eisen van de Roma. We zijn trots op het resultaat, die prestatie- en rijeigenschappen biedt die de Ferrari Roma ondersteunen”, vertelt Steven De Bock, vicepresident OE bij Bridgestone EMIA, in een persbericht.

Rome

De nieuwe Potenza Sport is beschikbaar in de maten 245/35ZR20 91Y en 285/35ZR20 100Y. De ontwikkeling en productie vindt plaats in Bridgestone’s ‘innovation centre’ in Rome. Volgens het merk zorgt de nabijheid van zowel het ontwikkelingsteam als het productieteam, dat de ontwikkeling van experimentele banden makkelijker kan gebeuren. Deze faciliteit maakt namelijk normaal gesproken prototype-banden, maar voor de banden van de Roma is een uitzondering gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.