Bovag en Vaco in nieuwe pilot pechhulp

Bovag en Vaco in nieuwe pilot pechhulp

BovagBovag en Vaco zijn deelnemers in een pilot voor pechhulp om de vertraging op snelwegen door gestrande vrachtauto’s verder terug te dringen. Dit meldt Bovag. Het gaat over het project ‘optimalisatie incidentafhandeling bij vrachtauto’s in de regio Rotterdam’.

Communicatie
Naast Bovag en Vaco zijn de wegbeheerders en TLN, EVO, CMV en CMV-bergers deelnemers in de pilot. Bij deze pilot in de regio Rotterdam staat vooral de communicatie tussen de hulpverleners centraal. Doel is om bij de afhandeling van pech- en ongevallen met vrachtwagens tot een betere afstemming te komen tussen alle betrokken partijen.

Verkeerscentrale
In het project neemt een pechhulpverlener bij een melding van een vrachtauto met pech direct contact op met de Verkeerscentrale. De Verkeerscentrale is daardoor eerder dan voorheen op de hoogte van een pechgeval zodat men de situatie snel kan beoordelen en de nodige veiligheidsmaatregelen in gang gezet kunnen worden. Aan de hand van de effecten op de veiligheid en doorstroming bepalen wegverkeersleider en pechhulpverlener of de reparatie ter plaatse uitgevoerd kan worden of dat het noodzakelijk is de gestrande vrachtauto te laten bergen en de reparatie op een veilige locatie uit te voeren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.