Automobilist rijdt vaker door op gladde banden

Automobilist rijdt vaker door op gladde banden

Automobilisten stellen steeds vaker het onderhoud van hun auto uit en blijven rondrijden op banden waar nauwelijks nog profiel op zit. Luc van Bussel, CEO van The Alwaysbemobile Company, heeft daarvoor gewaarschuwd bij de presentatie van de resultaten over 2012.
“Door de crisis stellen mensen deze bestedingen uit. De veiligheid van de Nederlandse weggebruikers komt daarmee in gevaar.” Volgens Van Bussel rijdt op dit moment bijna een derde van de auto’s op te gladde banden. Dat komt neer op in totaal 2,4 miljoen auto’s.”
Bovag bevestigt het beeld dat automobilisten steeds langer doorrijden op gladde banden. “Mensen zijn inderdaad een stuk terughoudender met onderhoud. Dat zien we aan de omzetten in de werkplaatsen die teruglopen”, aldus een woordvoerder. Volgens hem moeten automobilisten niet afgaan op de APK-keuring voor de beoordeling van de staat van de banden. “De banden van auto’s die met de hakken over de sloot door de APK gaan, zijn na 2 jaar echt wel versleten.”
Veilig Verkeer Nederland spreekt van een verontrustende ontwikkeling. “Onverstandig dat mensen hierop bezuinigen, zeker met deze weersomstandigheden. Ze brengen andere mensen hiermee in gevaar, maar ook zichzelf”, zegt een woordvoerder. Banden zijn volgens hem een ‘low interest product’. “Ze denken: het zijn maar banden, maar ze zijn een wezenlijk onderdeel van de auto.” (ANP)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.