Nokian bouwt bandenfabriek in Roemenië
(Foto: Nokian)

Nokian bouwt bandenfabriek in Roemenië

Het Finse Nokian Tyres gaat een nieuwe fabriek voor banden voor personenauto’s bouwen in Roemenië. De fabriek krijgt een aanvankelijke capaciteit van 6 miljoen banden per jaar, met name in grotere maten en voor suv’s, maar dat kan in de toekomst verder worden opgevoerd. Op de locatie komen ook een distributie- en opslagcentrum voor banden.

Dat laat Nokian Tyres weten in een persbericht. De fabriek komt in Oradea in het noord-westen van het land, dicht bij de grens met Hongarije, en zal aan zo’n 500 mensen werk bieden. De bouw moet begin volgend jaar beginnen waarna de productie begin 2025 op gang kan komen. Het Finse bandenbedrijf denkt rond de 650 miljoen euro in het project te investeren.

“Deze investering is een belangrijke strategische beslissing die onze toekomstige groei mogelijk maakt. Een wereldklasse productiefaciliteit in Europa is een essentiële stap om aanvullende capaciteit te krijgen en een gebalanceerd fabricageplatform te bereiken nu we het nieuwe Nokian Tyres opbouwen zonder Rusland,” zegt bestuursvoorzitter en ceo Jukka Moisio.

De Roemeense fabriek zal zich vooral richten op de markt in Centraal-Europa. “Dat is een belangrijke markt voor ons. De nieuwe locatie is strategisch gelegen, dicht bij onze klanten. Na een diepgaande evaluatie van meer dan 40 plaatsen en verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van goed opgeleid personeel, logistieke voordelen en een stabiele business omgeving, was het duidelijk dat Oradea de beste keus was voor onze nieuwe fabriek,” aldus directeur Supply Operations Adrian Kaczmarczyk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.