Goodyear schrapt wereldwijd 500 banen
(foto: Goodyear)

Goodyear schrapt wereldwijd 500 banen

Goodyear gaat wereldwijd rond de 500 banen schrappen, 5 procent van het totale aantal werknemers. Dat is noodzakelijk om kosten te besparen vanwege de moeilijke omstandigheden voor de bandenindustrie en de kostendruk door de inflatie, aldus een persbericht.

De ingreep in het personeelsbestand zal naar schatting 50 miljoen dollar aan buitengewone lasten, met name afkoopregelingen, kosten maar moet vanaf het tweede kwartaal per drie maanden 15 miljoen dollar aan besparingen opleveren.

Goodyear meldt daarbij dat de vraag naar vervangingsbanden in de regio Europa, Midden-Oosten, Afrika in het vierde kwartaal met 12 procent is gedaald. Die business unit heeft, mede door de hoge energiekosten, in die periode rond de 80 miljoen dollar operationeel verlies geleden. Het bedrijf rapporteerde in Q2 van vorig jaar nog een sterke groei.

“Onze kwartaalresultaten waren lager dan de verwachtingen door een belangrijke verzwakking in de industrie, met name in Europa,’’ zegt topman Richard J. Kramer. “De onzekere macro-economische vooruitzichten op de korte termijn en de aanhoudende gevolgen van de inflatie maken deze moeilijke ingrepen noodzakelijk.’’

Goodyear heeft al eerder aangekondigd een bandenfabriek in het Britse Melksham te sluiten. Ook worden de TrenTyre retailactiviteiten in Zuid-Afrika afgesloten. De beursgenoteerde onderneming zal de financiële cijfers over heel 2022 op 8 februari bekend maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.