Zuid West Banden importeur van Alliance: ‘Toegang tot eerste montage’
(Foto: Zuid West Banden)

Zuid West Banden importeur van Alliance: ‘Toegang tot eerste montage’

Zuid West Banden is importeur van Alliance geworden. Door het importeurschap komt het bedrijf in contact met grotere partijen. De samenwerking is in april begonnen.

Volgens mede-eigenaar Jaap Vollaard biedt het importeurschap mogelijkheden. “We krijgen nieuwe klanten erbij en toegang tot eerste montage bij landbouw en grondverzetmachines.”

Zuid West Banden is gericht op de agrarische bandenmarkt in Nederland. Volgens Vollaard is Alliance groot op het gebied van agrarische banden en biedt de aansluiting mogelijkheden. “Alliance wil dat importeurs in contact komen met de grote fabrikanten in de Benelux die banden nodig hebben.” Ondanks dat Zuid West banden vestigingen heeft in Klaaswaal, Noordwijkerhout en Kapelle, waren de grote fabrikanten eerst buiten het bereik van Vollaard omdat het bedrijf naar eigen zeggen geen importeurschap had.

Gedeelde visie

Vollaard is te spreken over de samenwerking. “Wij geloven in hun visie. Sinds 2016 zijn we al importeur van Galaxy, ook een merk van YOHT (Yokohama Off-Highway Tires, red.). Alliance sluit hier goed op aan. Het bedrijf heeft een grote bekendheid in de markt en een volledig aanbod in agro banden. Precies wat onze klanten op dit moment zoeken.”

Het bedrijf is sinds 2021 ook importeur van AgriBrink luchtdrukwisselsystemen uit Canada. Daarvan heeft het bedrijf meer dan 200 systemen opgebouwd. Zuid West Banden is al 35 jaar actief in de bandenwereld. In zuidwest Nederland heeft het bedrijf een 24/7 service met vijf mobiele werkplaatsen.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.