Alliance introduceert werkplaatsconcept Tyres-On
Foto: Shutterstock

Alliance introduceert werkplaatsconcept Tyres-On

Onderdelenleverancier Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) komt met het bandenconcept Tyres-On. De bandenmarkt moet hiermee toegankelijker worden voor garagehouders, laat het bedrijf weten.

Tyres-On is een marketingconcept dat een garagehouder voorziet van equipment en training. Met de lancering van het concept hoopt de onderdelenspecialist in te spelen op de groeiende bandenmarkt.

Een garagehouder kan zich door het gebruik van Tyres-On volwaardig bandenspecialist noemen. Dit komt doordat het concept een garagehouder de gelegenheid biedt om meer te leren over banden en dit toe te passen in de verkoop en installatie.  Er zijn ook andere voordelen. “Wij nemen de marketing over en zorgen voor opleidingen en trainingen”, vertelt Rob Visser, Director Network van AAGB. Ook worden informatie en promotiemiddelen gedeeld met de garagehouder. 

Banden zullen volgens Visser een grotere rol spelen in de toekomst. “Het belang van de band wordt steeds groter. Door de aandrijflijnen van elektrische auto’s komt er meer druk op de banden te staan waardoor ze meer slijten.”

Voor een bedrag van 99 euro kunnen garagehouders de service gebruiken. “Vroeger verwisselden garagebedrijven liever geen banden. Dit kwam vaak doordat ze te druk waren met andere werkzaamheden.” Door de specialistische aard van het vak werd dit volgens hem vaak gedaan door vakbedrijven zoals KwikFit of Euromaster. “Maar door de veranderingen op de markt willen ze dat nu wel doen”, aldus Visser. 

Het concept is beschikbaar voor universele garages aangesloten bij het grossiersnetwerk van PartsPoint of Precisium

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.