Zilver voor Michelin en Ropa in Agritechnica Innovation Award

Michelin en Ropa (fabrikant van landbouw en bietenoogstmachines) hebben in de Agritechnica Innovations Award 2015 in de categorie ‘Innovatie’ een zilveren medaille voor hun R- Soil Protect technologie gewonnen.

Bodem beschermen
De R-Soil Protect technologie verlicht de druk op de bodem en verdeelt de belasting tegelijkertijd beter. Dit project komt voort uit het streven om de duurzaamheid van de oogst en de gewassen te verbeteren door de bodem te beschermen. Volgens Michelin kan een bietenoogstmachine met R-Soil Protect technologie met een spanning van 1,4 bar in het veld werken: “Dat is 1 bar minder dan soortgelijke machines met standaardbanden.”

Drie assen
R-Soil Protect bestaat uit een hydraulisch chassis met drie assen waardoor de lading constant kan worden verdeeld en piekbelasting wordt voorkomen. De verbinding met de grond wordt gegarandeerd door Michelin CerexBib IF 1000/55 R32 CFO banden met Michelin Ultraflex technologie die zijn ontwikkeld om met een zeer lage bandenspanning in het veld te werken.

De technologie biedt bodembescherming doordat de druk van de achterste as op de grond 1 bar minder is en automatische nivellering van de belading dankzij 6 hydraulische cilinders en sensoren die het chassis horizontaal houden tot een helling van 10%. Daarnaast biedt de technologie stabiliteit en uniforme tractie, waardoor de risico’s van insporing afnemen, en een 49% groter contactvlak van de band met de grond. Tenslotte neemt de piekbelasting met 8% op de vooras, met 37% op de middelste as en 43% op de achterste as af.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.