Michelin gaat samenwerken met HDI voor veilig verkeer

Michelin gaat zich actief richten op meer preventie en reductie van risico’s voor zakelijke rijders in het verkeer. Hiertoe is de bandenfabrikant een samenwerking aangegaan met HDI Global SE.
Zakelijke rijder
HDI Global SE is een Duits bedrijf, gespecialiseerd in oplossingen voor verzekeraars. Het bedrijf is via een globaal netwerk in de hele wereld actief en richt zich met name op het terugdringen van zakelijke risico’s. In de samenwerking levert Michelin de DDI-data (Driving Data to Intelligence), een dienst van Michelin die is ontwikkeld in 2015 voor het verkrijgen en analyseren van data. DDI organiseert ook de Better Driving Community, een community van berijders die is gericht op verbetering van de verkeersveiligheid.
Connected box
Met dit partnerschap willen beide bedrijven de risico’s in het verkeer beperken. Voertuigen worden uitgerust met een connected box die data van het rijgedrag verzamelt. Deze data worden via een Ideal Driver Pro application en via een app teruggestuurd naar de wagenparkbeheerder, in de vorm van een berijders score. Aan de hand hiervan kan hij maatregelen treffen die het rijgedrag van de bestuurder(s) verbetert en daarmee de veiligheid vergroot.
In het eerste kwartaal van 2020 zal het systeem worden ingebouwd in de bedrijfsauto’s van Euromaster France.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.