Yokohama legt beslag op vervalste wielen

Yokohama legt beslag op vervalste wielen

Yokohama heeft in de Chinese provincie Guangdong bij een locale distributeur meer dan 1.000 vervalste Advan wielen in beslag genomen. Dit laat de fabrikant weten.
Advan
De merknaam Advan wordt door Yokohama in Duitsland uitsluitend gebruikt voor premium en sportbanden. De bandenproducent biedt op verschillende internationale markten onder dit label echter ook sportieve lichtmetalen wielen aan die ook illegaal worden gekopieerd. Hiervan is er nu dus een aantal onderschept in China.
Gevangenisstraffen
Daarnaast werden de vervalste wielen ook op online platforms en via de handel verkocht. Recherche heeft daarom ook op lokaal niveau onderzoek uitgevoerd en vervalste wielen in beslag genomen,. De verantwoordelijke distributeurs moesten zich voor de rechtbank verantwoorden en kregen gevangenisstraffen.
Yokohama volgt een harde koers als het om vervalsingen gaat. Niet alleen om het eigendomsrecht veilig te stellen, maar ook om de gebruikers te beschermen. “Die moeten immers zeker weten dat de naam Yokohama kwaliteit en veiligheid biedt”, zo benadrukt de fabrikant.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.