Yokohama boekt hoogste omzet ooit

Yokohama boekt hoogste omzet ooit

In het eerste kwartaal van 2018 heeft Yokohama een hogere omzet en winst gerealiseerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag.
Stijging
Het verslag is voor het eerst uitgebracht conform de internationale standaard International Financial Reporting Standards (IFRS). Volgens dit systeem steeg de winst met 18.0% in vergelijking tot dezelfde periode in 2017, tot 9,3 miljard yen. Het bedrijfsresultaat van Yokohama steeg met 8.3% tot 11,7 miljard yen en de omzet nam met 2,3% toe tot 149,2 miljard yen, de hoogste omzet ooit van Yokohama.
Bandendivisie
De omzet van de bandendivisie steeg eveneens, vooral vanwege verkoop van banden voor original equipment in de Aziatische landen, buiten Japan. In andere delen van de wereld daalde de omzet van de verkoop van vervangingsbanden. In Japan steeg de omzet door de verkoop van winterbanden, vanwege de forse sneeuwval en de introductie van de nieuwe iceGuard 6.
Voor geheel 2018 houdt Yokohama vast aan eerder gedane verwachtingen. De bandenproducent rekent op een winst van 40 miljard yen, een bedrijfsresultaat van 63 miljard yen en omzet van 670 miljard yen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.