Dure grondstoffen drukken resultaat Bridgestone

Dure grondstoffen drukken resultaat Bridgestone

Bridgestone heeft in het eerste kwartaal van 2018 een iets hogere omzet behaald dan een jaar eerder, maar het bedrijfsresultaat daalde. Dit blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag.
Hogere omzet
De behaalde omzet was 859,8 miljard yen, 0,9 procent meer dan een jaar geleden toen de omzet 851,9 miljard yen bedroeg. De EBIT (bedrijfsresultaat) bedroeg 99,8 miljard yen, 3% minder dan een jaar eerder. Als reden voor deze daling geeft Bridgestone de duurdere grondstoffen en hogere verkoop- en administratieve kosten. De winst kwam uit op 63,4 miljard yen, 7 procent meer dan een jaar eerder.
Bandendivisie
De omzet van de bandendivisie bedroeg 715 miljard yen, 1 procent meer dan een jaar eerder. Het volume verkochte personenautobanden was lager dan een jaar eerder, volgens Bridgestone als gevolg van vervroegde aankopen in Europa en de VS in 2017. De verkopen van truckbanden bleven stabiel.
Voor geheel 2018 blijven de verwachtingen van Bridgestone ongewijzigd. Het concern verwacht een omzet van 3.800 miljard yen, 4,3 procent meer dan in 2017, en een winst van 308 miljard yen, 6,8 procent meer dan in 2017.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.