Omzet TKH Group daalt 4,9%

Omzet TKH Group daalt 4,9%

TKH GroupTKH Group NV in Raalte, producent van onder meer machines voor de productie van banden, zag haar omzet in het eerste kwartaal van 2016 met 4,9% dalen. Dit blijkt uit het gepubliceerde kwartaalverslag.

China terughoudend
De autonome omzet daalde met 2,7% en het effect van grondstofprijzen, valuta en desinvestering was nog eens -2,2%. Volgens het bedrijf worden deze dalingen met name veroorzaakt door een terughoudendheid voor investeringen in China. De winst kwam uit op 19,5 miljoen euro, bijna 14 procent minder dan vorig jaar, vooral vanwege het relatief hoog kostenniveau door investeringen in de geplande groei

Voorbereiden op groei
Volgens CEO Alexander van der Lof bleef het eerste kwartaal van 2016 achter bij het sterke eerste kwartaal van 2015. “Dit jaar bereidt TKH zich voor op verdere groei in de komende jaren, waardoor de kosten in verhouding hoger zullen uitkomen op de korte termijn. Deze inspanningen verbonden aan voorbereidingen voor uitbouw van capaciteit evenals een stijging van de ontwikkelingskosten gaan op dit moment voor de baten uit, maar de verwachting is dat deze rendement zullen opleveren.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.