Goodyear ontwikkelt banden in ruimte

Goodyear ontwikkelt banden in ruimte

Goodyear werkt aan een onderzoek naar de binding van silicadeeltjes in de microzwaartekrachtomgeving. Hiertoe werkt de bandenproducent samen met het ISS U.S. National Laboratory aan een ruimtemissie.
Maan
Bijna vijftig jaar geleden reden de non-pneumatische XLT’s (Expertimental Lunar Tires) van Goodyear als eerste op de maan. Met de recente landing van de Apollo 11 op de maan is Goodyear opnieuw partner van een ruimtemissie. Het gaat vooralsnog om een experiment voor een onderzoek naar de binding van silicadeeltjes in de microzwaartekrachtomgeving van het ISS (International Space Station). Silica wordt steeds meer toegepast in banden om de prestaties ervan verder te verbeteren. De onderzoekers van Goodyear willen met dit experiment bepalen of nieuwe toepassingen van silica kunnen worden ingezet voor nog betere banden.
Experiment
Astronauten aan boord van het ISS gaan het experiment in een microzwaartekrachtomgeving uitvoeren, terwijl de Goodyear-onderzoekers experimenteren in eigen laboratoria op aarde. Wanneer de ruimtemissie op aarde is teruggekeerd, gaan Goodyear en het ISS U.S. National Laboratory de resultaten vergelijken. (Foto: Goodyear)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.