Vredestein brengt nieuwe zomerband op de markt
Vredestein banden. (Foto: Shutterstock)

Vredestein brengt nieuwe zomerband op de markt

Apollo Tyres brengt een nieuwe Vredestein zomerband op de markt, zo meldt het bedrijf in een persbericht. De Ultrac Pro ultra-ultra-high-performance heeft een lager gewicht. Volgens Vredestein zorgt dat voor milieuefficiëntie en voor meer comfort tijdens het rijden. 

Door de lagere massa kunnen de banden ook efficiënter in contact blijven met de ondergrond. ‘Het R&D-team van Apollo Tyres in Nederland heeft zich gericht op het minimaliseren van de hoeveelheid materiaal die nodig is voor de constructie en het profiel van de band om ambitieuze doelen met betrekking tot sportiviteit te bereiken, met behoud van duurzaamheid en comfort’, schrijft Vredestein. Het minimaliseert het gewicht met een nieuwe hielconfiguratie in plaats van de tweelaagse vorm die doorgaans in het segment wordt gebruikt.

Lichter

De nieuwe Ultrac Pro is 1,7 kg lichter dan de Vredestein Ultrac Vorti+, een gewichtsbesparing van 13 procent. In de Ultrac Pro-serie is het gewicht met gemiddeld 10 procent verlaagd. Die besparing leidt tot een lagere rotatiemassa, waardoor de stuurrespons, de acceleratie en de remprestaties verbeteren, stelt Vredestein.

De band is duurzamer doordat er aanzienlijk minder materialen worden gebruikt in het productieproces.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.