Reorganisatie dreigt voor Apollo Vredestein

Apollo Vredestein in Enschede gaat volgens het personeel en de vakbonden reorganiseren. Dit meldt Automotive Management.
Drie ploegen
Donderdagmiddag is er een bijeenkomst voor de elfhonderd medewerkers georganiseerd. Deze wordt vooraf gegaan door een gesprek tussen directie, ondernemingsraad en de vakbonden, die in 2017 nog een cao-akkoord sloten. Dit meldt dagblad Tubantia.
Momenteel werkt het productiepersoneel zeven dagen per week volcontinu in vijf ploegen. Dat proces wordt naar verluidt teruggebracht naar drie ploegen. De vakbonden FNV en CNV sluiten gedwongen ontslagen niet uit.
Bandenproductie
De bandenproductie in Nederland neemt al enige jaren af. Zo werd de productie in 2017 van goedkopere banden verplaatst naar Hongarije. In Enschede worden sinds oktober 11.500 autobanden per dag gemaakt in plaats van 13.500.
De dalende autoverkopen zorgen bij Apollo Vredestein eveneens voor problemen. Dit komt onder meer door de dalende verkopen van Duitse automerken in China. Onder bepaalde modellen van Volkswagen, Mercedes, Audi en Ford worden in de fabriek banden van Apollo Vredestein gemonteerd.
Apollo Vredestein is om een reactie gevraagd.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.