Vredestein behaalt gedeelde winst in zomerbandentest
(Foto: Shutterstock)

Vredestein behaalt gedeelde winst in zomerbandentest

Vredestein deelt met zijn Ultrac Vorti+ een eerste plaats met de Michelin Pilot Sport 4 in de zomerbandentest van het Duitse autoblad Autobild. Goodyear heeft bij de andere twee maten die getest werden de eerste plek behaald.

De Ultrac won in de bandenmaat 225/45 R 18, waar de band het tegen tien anderen opnam. Daarnaast wist de Vorti+ ook de tweede plek in de ‘gemengde’-bandencategorie binnen te slepen. In deze categorie gebruikt de testauto twee verschillende bandenmaten voor de voor- en achteras. Om tot zijn oordeel te komen testte Autobild de banden op zowel natte als droge oppervlakken. Daarnaast kijkt het tijdschrift ook naar remgedrag, aquaplaning en rolweerstand. De Ultrac liet vooral op nat wegdek zijn concurrentie achter zich.

“Deze testresultaten bewijzen dat onze Vredestein-banden het beter doen dan andere producten op de Europese markt. Dat is het resultaat van forse investeringen in R&D om ervoor te zorgen dat producten zoals de Ultrac Vorti+ hun prestatievoordeel behouden en toch uitblinken op het gebied van veiligheid”, stelt Daniele Lorenzetti, cto bij Apollo Tyres, in een persbericht.

De Vorti+ is een ‘high-performance’ band met een Y-beoordeling. Dat betekent dat hij snelheden tot boven de 300 kilometer per uur aankan. Om dit te bereiken heeft hij volgens Vredestein een speciaal ontworpen loopvlak en compound. Daarnaast heeft hij ook een stijvere zijwand dan de ‘gewone’ Ultrac. De band is ontwikkeld voor zowel voor- als achterasgebruik bij suv’s en auto’s met een groter vermogen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.