Vredestein breidt Ultrac-lijn verder uit
(Foto: Vredestein)

Vredestein breidt Ultrac-lijn verder uit

Vredestein geeft de Ultrac-lijn 18 nieuwe maten. Klanten kunnen nu ook voor banden tussen 15 en 18 inch bij het bandenmerk terecht.

De zomerband Ultrac heeft nu 63 verschillende afmetingen. Hij is in Enschede ontwikkeld door het wereldwijde R&D-centrum van Apollo Tyres. Volgens de maker biedt hij een hoog comfortniveau en doet hij het goed in de bochten. Dit kan door een verbeterde bandholte met een vierkantere voetafdruk, een stijver loopvlakpatroon en een centrale rib met parabolische laterale groeven.

Uitbreiding en erkenning

Het Duitse automagazine Auto Zeitung plaatste de Ultrac als tweede in de 2022-zomerbandentest. Het magazine testte banden van 10 verschillende fabrikanten en voerde verschillende tests uit. Hieronder vallen zowel tests voor aquaplaning, remprestaties op nat wegdek en rolweerstand. De uitslag bestempelde de Ultrac als een ‘Zeer aanbevolen’ band voor gebruik in verschillende omstandigheden.

“We hebben de Ultrac vorig jaar geïntroduceerd en toen deed hij het ook al goed in testen. Dat zagen we ook direct terug, doordat hij goed verkocht. We hebben ook al het vertrouwen dat die lijn doorzet. Van oorsprong hebben wij de focus op zowel winter-, als allseasonbanden gelegd. Zomerbanden waren voor ons eigenlijk het derde segment, maar daar zijn we nu met een opmars bezig. Wij gaan onze focus ook meer op Zuid-Europa richten en daar hebben we goede zomerbanden voor nodig”, vertelt Ton Coppus, woordvoerder van Vredestein, aan Bandenportaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.