Verkoop van banden daalt fors in Europa

Verkoop van banden daalt fors in Europa

De verkoop van banden daalt fors. De vraag in Europa laat de laatste maanden een forse daling zien, terwijl de Noord-Amerikaanse markt herstelt na een sterke daling in de voorgaande periode. Dit blijkt uit marktcijfers van Michelin over de maand mei. Michelin publiceert deze marktcijfers maandelijks voor de bandenmarkten in Europa (inclusief Rusland en Turkije), in Noord-Amerika en in Brazilie.
In Europa daalde volgens deze cijfers de verkoop van OE-banden voor personen- en lichte bedrijfsauto’s in mei maar liefst 12,l procent ten opzichte van dezelfde periode 2011. In de periode januari–mei bedroeg de daling 3,2 procent. Voor zwaar vervoerbanden bedroeg de daling 7,9 procent in mei en 3,3 procent in de periode januari-mei.
Ook de Europese vervangingsmarkt liet een forse daling zien; in mei met 6,8 procent en in de periode januari-mei met 11,2 procent. Voor zwaar vervoerbanden daalden de verkopen in mei met liefst 25,8 procent en in de periode januari-mei met 27,1 procent.
De Noord-Amerikaanse markt deed het beter. Daar groeide de OE-markt van personenauto- en lichte bedrijfsautobanden fors met 29,1 procent in mei en met 25,7 procent in de periode januari-mei. De verkoop van banden voor de vervangingsmarkt groeide 7,1 procent in mei en daalde in de periode januari-mei licht met 3,1 procent. De OE-markt voor zwaar vervoerbanden liet een forse groei zien mwet 21,5 procent in mei en 21 procent in de periode januari-mei. Voor vervangingsbanden was er een daling van 3,3 procent respectievelijk 6,6 procent.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Mensen rijden langer door met hun banden…winterbanden vinden veel mensen niet nodig meer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.