Michelin komt met data over slijtage banden

Michelin komt met data over slijtage banden

Michelin heeft data onthuld die aantonen dat haar producten de langste levensduur hebben. “De slijtage van het loopvlak is weliswaar niet genoemd in het bandenlabel, maar Michelin’s onderzoek legt naar aanleiding van het aantal bandenwissels binnen een wagenpark in zes jaren het kilometrage van elke band vast.” Tevens werden deze resultaten vastgelegd voor de concurrenten Bridgestone, Continental en Pirelli.
De data over het kilometrage komen van banden die zijn verwijderd als gevolg van normale slijtage. Dit zijn meer dan 4.000 voorbanden en meer dan 1.300 achterbanden. “Er zijn verschillende slijtagebeelden zichtbaar voor elke van de bandenfabrikanten, omdat de data over meerdere jaren zijn verzameld”, aldus Michelin. “De data omvatten geen banden die zijn verwijderd vanwege afwijkende beschadigingen.”
De data tonen aan dat Michelin-banden in de maat 205/55 R 16 V qua levensduur beter scoren dan die van concurrerende merken op de Ford Focus. Het onderzochte wagenpark bestaat uit tienduizenden auto’s. maar wil niet bij naam worden genoemd. “Het is ongebruikelijk om dergelijke gedetailleerde data openbaar te maken” aldus Michelin’s product marketing manager Steve Dolby. “Maar de data zijn waardevol voor wagenparken om,dat zij hiermee kunnen besparen op banden en de kosten ervan.”

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. michel

    wel leuk dat ze dit publiceren maar ze richten zich weer op een type band waarin ze goed scoren neem de pilot sport 3 die gaat niet meer dan 1500km mee aanzienlijk minder dan de concurent beetje valse reclame dit

  2. Alex Koelemeijer

    Dit klinkt altijd een beetje als: “Wij van WC-eend adviseren WC-eend.
    Ik hoop dat het zo is, alleen wordt dit inderdaad door het bandenlabel niet aangegeven.
    Terwijl dit voor consumenten veel belangrijker is dan het externe geluid wat geproduceerd wordt.

  3. Robin

    Michelin scoort waarschijnlijk niet zo goed op 3 punten van het bandenlabel, vandaar dat zij met deze test komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.