Vaco viert 85-jarig jubileum in Utrecht
(Foto: Villa Jongerius)

Vaco viert 85-jarig jubileum in Utrecht

Vaco, de bedrijfstakorganisatie voor banden en wielen, vierde maandag zijn 85-jarig jubileum. Mensen uit de bandenwereld kwamen op 25 september in het Utrechtse Villa Jongerius bij elkaar.

Onderwerpen zoals duurzaamheid, elektrificatie en de rol van bandenservicebedrijven kwamen ter sprake. De snelle elektrificatie is gunstig voor bandenbedrijven, maar dit vereist wel aanpassingen. Zo moeten bandenbedrijven zich meer gaan specialiseren in EV’s. En wat betreft recycling krijgt de bandenwereld te maken met nieuwe regelgevingen. Een voorbeeld hiervan is het onlangs aangekondige verbod op rubbergranulaat.

Rol van bandenbedrijven

Een van de stellingen die tijdens een presentatie in Villa Jongerius voorbij kwam richtte zich op de rol van bandenservicebedrijven in eerstelijns voertuigservice. ‘Moet dit niet worden overgelaten aan de dealer en moet het bandenservicebedrijf zich niet beperken tot werkzaamheden rondom banden en wielen?,’ luidde de stelling.

Het meerendeel van de aanwezigen was het hiermee oneens. Toch waren er verdeelde reacties te horen. “Ik doe alleen waar ik goed in ben”, klonk het bijvoorbeeld in de zaal.

‘Huis op orde’

De Vaco meldde ook dat hun interne organisatie ‘op orde is gebracht’. Het jaar van de vereniging begon met het vertrek van verschillende medewerkers, onder wie branchemanager Edwin Brinksma. Hij vertrok vanwege een  ‘verschil van mening’ over de toekomstrichting van de Vaco.

Inmiddels is Vaco weer op sterkte, zo benadrukte de organisatie tijdens het jubileum. De Vaco wil ‘een gezonde en professionele bedrijfscultuur creëren’. Dit wordt afgerond met de komst van Carlo Hijzen, voorheen werkzaam bij DBS, die per 1 oktober start als nieuwe algemeen directeur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.