Trelleborg Official Partner voor Vision of the Future

Trelleborg Official Partner voor Vision of the Future

Trelleborg Wheel Systems is de official partner voor ‘Vision of the Future’, een evenement van tractorfabrikant Massey Ferguson op het gebied van duurzaamhed in de agrarische sector dat plaats vond van 22 augustus t/m 1 september in Frankrijk.
Hoogtepunt was een test die de invloed liet zien van de bandenspanning op het brandstofverbruik en de kosten. Twee identieke Massey Ferguson MF 7619 tractoren, uitgerust met Trelleborg TM900 High Power banden, legden een gelijke afstand af. De bandenspanning van één van de banden was aanbevolen door de Trelleborg Load Calculator (TLC), een applicatie die de juiste bandenspanning berekent voor het gewicht van de belading. De spanning van de andere band was 0,7 bar lager.
“De test wijst uit dat het gebruik van de aanbevolen bandenspanning tot 4.000 euro besparing kan opleveren bij het bewerken van 500 hectare landbouwgrond”, aldus Lorenzo Ciferri, Marketing Director Agricultural & Forestry Tires Trelleborg Wheel Systems.  “En de tijdsbesparing bedroeg 12 procent. In totaal kunnen de variabele kosten (brandstof en onderhoud) tot meer dan 25 procent lager liggen.”
Trelleborg Wheelsystems is strategisch partner voor Massey Ferguson voor OEM producten. Het bedrijf levert banden en wielsystemen voor de agrarische sector.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.