Trelleborg: bredere landbouwband spaart geld

Trelleborg: bredere landbouwband spaart geld

Een bredere band voetafdruk kan niet alleen de efficiëntie en productiviteit van de landbouw werkzaamheden stimuleren, maar kan eveneens kan resulteren in een maximale besparing  tot  €3.800 bij het bewerken van 500 hectare. Dit meldt Trelleborg op basis van onderzoek.
Massey Ferguson
Tijdens het tweejaarlijks Massey Ferguson ‘Visie op de toekomst’ evenement in Beauvais, Frankrijk (van 19 tot 29 augustus), deed Trelleborg een veldtest met twee Massey Ferguson 7617 Dyna-6 tractoren. De ene tractor was uitgerust met Trelleborg’s brede 710/60R38 TM1000 High Power banden en de andere met standaard 520/85R38 banden.
Blue Tire technologie
Uit de resultaten bleek het nut van het geavanceerde ontwerp van het loopvlak van de band en de implementatie van de Trelleborg Blue Tire technologie. De combinatie van de breedte van de band en de hoge flexibiliteit van de flank garanderen een grote voetafdruk bij zeer lage druk.. Bovendien verbetert deze combinatie het uitwerpen van de  modder, en zorgt voor een maximaal zelfreinigend vermogen van de band.  Het werkoppervlak van de nok is meer dan 46% groter en zorgt voor betere tractie en grotere kostenefficiëntie. De gehele voetafdruk van de band is tot 36% breder dan een standaard 520/85R38 band, waardoor de druk op de bodem veel beter verdeeld wordt met een betere flotatie en hogere gewasopbrengst als gevolg.
De kostenefficiëntie door de algemene vermindering door de tijdsbesparing en onderhoudskosten zijn maar liefst 17% in droge omstandigheden, 14% bij een gemiddelde grondvochtigheid en 13% in natte omstandigheden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.