Toyo Tire krijgt eerste banden uit Europese fabriek
(Foto: Toyo Tire)

Toyo Tire krijgt eerste banden uit Europese fabriek

Toyo Tire Benelux heeft de eerste banden binnen gekregen uit de Europese fabriek van het Japanse merk in Servië. Banden ‘Made in Serbia’ uit die nieuwe vestiging hebben een unieke EAN code en zullen niet meer vanuit Japan geleverd worden, laat Toyo Tire Benelux weten.

De fabriek in Servië beschikt over de modernste technologieën, ‘die bijdragen aan een optimaal proces in het produceren van de banden in deze fabriek’. Aangrenzend aan het fabrieksgebouw ligt een testterrein met een rechte baan van 720 m en een totale lengte van 1,7 km. Hier zullen bandentesten plaatsvinden “waarvan de resultaten zullen worden gebruikt om de kwaliteit van onze producten meer af te stemmen op de Europese markt en regelgeving”, aldus Toyo Tire.

Op het terrein staat verder ook een zonnepanelenpark, één van de grootste van het land, dat niet alleen 10,15 GWh aan elektriciteit levert, maar ook bijdraagt aan de vermindering van 7.100 ton CO2-uitstoot per jaar.

In de eerste fase wordt in de Europese fabriek het profiel Proxes Comfort geproduceerd, waarna de Celsius AS2 volgt. In fase 2, startend in 2024, volgt een uitbreiding naar de nieuwe winterband en de OPAT III.

De productiecapaciteit van de fabriek zal in verschillende fases worden uitgebreid naar een maximum van vijf miljoen personenwagenbanden per jaar. Die zijn bestemd voor de lokale vraag in Europa terwijl de fabriek daarnaast ook strategisch zal leveren aan de belangrijkste markt in Noord-Amerika.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.