Toyo Tire opent fabriek in Servië
(Foto: Toyo Tire)

Toyo Tire opent fabriek in Servië

Toyo Tire Corporation heeft zijn nieuwe bandenfabriek in Servië officieel geopend. De fabriek in Indjija, die 390 miljoen euro heeft gekost, is al sinds juli in gebruik en biedt werk aan 580 mensen. De fabriek heeft een capaciteit van 5 miljoen personenautobanden per jaar. Na een inwerkperiode hoopt Toyo Tire die capaciteit in de tweede helft van volgend jaar te bereiken. De productie is in eerste instantie bestemd voor de Europese markt maar de banden zullen ook worden uitgevoerd naar Noord-Amerika.

De officiële opening werd verricht door president Aleksandar Vučić van de Servische Republiek in het bijzijn van een groot aantal hoogwaardigheidsbekleders, laat Toyo Tire Corporation in een persbericht weten. De fabriek is uitgerust met de modernste technologie waaronder een ‘manufacturing execution system’ dat de productieprocessen visualiseert. “Door de status informatie van elk onderdeel van de hoogst-productieve uitrusting precies te linken brengt deze ‘smart factory’ een hogere dimensie van productie management systeem optimalisatie”, verwoordt het Japanse bandenbedrijf.

Het hele fabriekscomplex is verder uitgerust met zonnepanelen met een opwekcapaciteit van 8,4 MW. “Met het vooruitzicht dat de nieuwe fabriek nieuwe businesswaarde aan ons bedrijf zal bieden in Europa en Noord-Amerika, hebben we onze vastberadenheid vernieuwd om de markt met onze productiekracht te voorzien van concurrerende producten die plezier brengen aan veel klanten”, sluit Toyo Tire Corporation af.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.