Tekort aan goed geschoold technisch personeel dreigt

Tekort aan goed geschoold technisch personeel dreigt

Een aantal organisaties binnen Mobiliteit en Transport en logistiek, waaronder Vaco, vraagt aandacht voor een dreigend tekort aan goed geschoold personeel. Zij bieden het ministerie van OCW een manifest aan met een oproep voor een herkenbaar VMBO onderwijsaanbod Mobiliteit en Transport en logistiek.
Aanleiding is dat het huidige VMBO te weinig aandacht besteedt aan verschillende sectoren. Daardoor zijn er onvoldoende oriëntatiemogelijkheden voor een goede beroepskeuze en is er minder instroom in de vervolgopleidingen van Mobiliteit en Transport en Logistiek. Het tekort aan goede vakmensen dreigt hierdoor in de toekomst nog groter te worden.
Het aantal leerlingen voor Mobiliteit en Transport en logistiek daalde sinds 2005 met meer dan 50 procent. Een herkenbaar onderwijsaanbod Mobiliteit en Transport en logistiek in het VMBO zal volgens het manifest leiden tot meer instroom, een snellere doorstroom en gemotiveerde werknemers die direct inzetbaar zijn in de sector waarin zij graag willen werken.
Het manifest is een initiatief van het platform VMBO Mobiliteit en T&L, de kenniscentra Innovam, VOC en VTL, de brancheorganisaties Bovag, TLN, Focwa, Vaco en VIV. Ook de Bedrijfstakgroep Transport & Logistiek en Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek mee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.