Vaco wijst op regels winterbanden en sneeuwkettingen

Vaco wijst op regels winterbanden en sneeuwkettingen

Nu ruim 350.000 Nederlanders binnenkort met de auto op pad gaan voor de wintersport, wijst Vaco op de regels voor de winterbandenplicht in Europa. Deze verschillen immers per land en continu.

Bandveilig.nl
Het meest recente overzicht met de Europese regels voor winterbanden en sneeuwkettingen is te vinden op de website Bandveilig.nl. Hier worden de regels voor personenauto’s en bedrijfsauto’s weergegeven in een landenkaart. Maar ook als er geen winterbandenplicht geldt, kunnen automobilisten schuldig worden bevonden als ze betrokken raken bij een aanrijding, aldus Vaco: “Dat geldt bijvoorbeeld in Italië, Frankrijk en Zwitserland. In Zwitserland kunnen zij ook een boete krijgen als ze zonder winterbanden het overige verkeer hinderen.”

Wijzigen
Volgens Branchemanager Edwin Brinksma is het voor de automobilist en de professionele vervoerders lastig dat de winterbandenwetgeving per land of per regio verschilt en ook nog voortdurend wijzigt: “Wij brengen al jaren de winterbandenplicht in kaart en zodra er een wijziging is, passen wij dit op onze website aan.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.