Studenten ontwikkelen Continental racebanden

Studenten ontwikkelen Continental racebanden

Conti studenten39 teams van studenten leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van racebanden van Continental. Deze banden zijn reeds ontwikkeld in Conti’s technisch centrum in Hanover-Stöcken. Vervolgens worden ze door de studenten verder ontwikkeld als onderdeel van het maken van hun afstudeer proefschrift.
Formula Student
De ontwikkeling van de racebanden maakt deel uit van Formula Student, een initiatief van de Verein Deutscher Ingenieure (VDI) in Dusseldorf. Formula Student is een competitie waarbij jonge talenten éénzits auto’s met een electrische of verbrandingsmotor ontwikkelen en produceren voor op het circuit. Als grootste sponsor ondersteunt Continental de studenten met technische expertise en producten.
Hockenheim
Het hoogtepunt van de competitie is de finale op het circuit van Hockenheim van 30 juli t/m 4 augustus 2013. Hier presenteren de studenten hun éénzitters aan de jury. De auto’s moeten zich dan in de praktijk bewijzen op het circuit.
Volgens Dr. Burkhard Wies, Hoofd van de Tire Line Development bij Continental, stimuleert het internationale karakter van Formula Student een uitwisseling van kennis tussen de teams. “Het biedt een platform om contacten te leggen met jonge ingenieurs uit de hele wereld.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.