Profile gelooft in franchise

Profile gelooft in franchise

Alle ontwikkelingen in de automotive- en mobiliteitsbranche wijzen in de richting van franchise. Profile gelooft daarom in een franchiseformule voor kleine ondernemers. Dit zei het bedrijf tijdens een zelf georganiseerd ‘Plugged-In webinar’.
Verschuiving
Volgens Profile dreigen kleine ondernemers volledig buiten de boot te vallen door de steeds ingrijpendere technologische ontwikkelingen: “We zien een verschuiving van particulier eigendom naar private lease en deelvloten”, aldus directeur Dirk Lambrechts. “De innovatieve oplossingen die zo ver weg leken, staan nu al voor de deur. De komst en overheersing van de elektrische aandrijflijn dringt zich aan en de verschuiving van privé naar zakelijk eigenaarschap kan niet ontkend worden.”
EV-onderhoud
Tijdens het Plugged-In webinar heeft Profile aangegeven dat alle vestigingen klaar zijn voor EV-onderhoud. Lambrechts: “Als eenling ga je het straks niet redden. Je moet al klaar zijn voor de techniek op het moment dat de eerste klant zich aandient. Dat lukt niet als klein bedrijf, alleen al vanwege de investeringen en het tempo van de veranderingen. Bovendien wordt de particulier steeds meer een vreemde eend in de bijt en krijgen we te maken met grote zakelijke klanten.” Ook is de verwachting dat de klant van de toekomst een groot bedrijf is dat in heel Europa wil opereren: “Die gaat dan niet met lokale aanbieders in zee.””

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.